Vrouwen in het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving bereiken hun volledige potentieel door talent en diversiteit.

In het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving als geheel kunnen we alleen ons volledige potentieel bereiken als we al ons talent en onze diversiteit gebruiken.

Wist u dat de eerste keer dat het beginsel van gelijke beloning voor mannen en vrouwen verscheen in 1957 was in het Verdrag van Rome?

Tegenwoordig is de Europese Unie een wereldleider op het gebied van gendergelijkheid: 14 van de 20 beste landen ter wereld op het gebied van gendergelijkheid zijn een EU-lidstaat.

How does the Confidence Gap and Worklife Balance impacts on women in business?
Welke invloed hebben de vertrouwenskloof en de balans tussen werk en privéleven op vrouwen in het bedrijfsleven?

50% van de wereldbevolking is vrouw, en toch heeft slechts 7,6% (dat is 38) van de Fortune 500-bedrijven vrouwelijke CEO’s.

En het is niet zo dat vrouwen niet zijn opgeleid of gekwalificeerd voor deze rollen – de VS (en vele andere landen) heeft meer vrouwen met een bachelordiploma dan mannen.

We gebruiken verschillende woordenschat om mannen en vrouwen te beschrijven. Taylor Swift bracht dit concept naar voren in een interview. Mannen zijn strategisch, assertief en dominant. Vrouwen daarentegen zijn berekenend, bazig en agressief.

Er zijn zoveel vrouwen en mensen over de hele wereld die niet het voorrecht hebben om naar deze kansen te grijpen, maar voor degenen die dat wel doen:

Erken dat een groot deel van de samenleving je al anders behandelt, simpelweg vanwege je geslacht, en je hoeft jezelf niet onbewust ook een barrière op te leggen.

  • Wees zeker van je capaciteiten en kennis. U bent net zo bekwaam en deskundig als ieder ander. Onderschat jezelf nooit.
  • Maak fouten. Alleen zo groei je.
  • Behandel jongens en meisjes echt gelijk. De volgende keer dat je iemand een klein meisje bazig hoort noemen, kom dan voor haar op – ze heeft leiderschapskwaliteiten.
  • De volgende keer dat je bang bent om iets te zeggen of te doen, vraag jezelf dan af: wat zou je doen als je niet bang was?
  • Help anderen groeien. Alleen heb je kracht, maar samen hebben we impact.

Lees hier het volledige artikel.