Looptijd: juni 2021 – juni 2023

Het iDream-project is een innovatieve interventie die zal reageren op de opkomende problemen die van invloed zijn op de opleidingssector als gevolg van de Europese en wereldwijde pandemie COVID-19 en die trainers, docenten en opvoeders zal ondersteunen bij de overstap naar digitale training.

Het is ontworpen om resultaten van hoog niveau te leveren aan deelnemers en te beantwoorden aan de prioriteiten in beroepsonderwijs en -opleiding. Als gevolg van de wereldwijde pandemie is de onderwijs- en opleidingsgemeenschap in een periode van 8 weken ongeveer 5 jaar vooruitgegaan in technologische technieken.

Digitale strategieën werden bijna van de ene op de andere dag geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat het leren niet volledig tot stilstand kwam, zodat wat kon doorgaan, kon worden omgezet in een online platform. Gedurende deze periode was er een wisselend aanbod van kwaliteit in het digitale aanbod, wat de noodzaak aantoonde van een uitgebreide herziening van de digitale leveringsmethodologie in de toekomst en om de digitale gereedheidscompetenties van docenten/leraren te verbeteren.

Dit project levert INNOVATIEVE PRAKTIJKEN IN EEN DIGITAAL TIJDPERK dat we zullen tegenkomen als we uit lock-down en sociale afstand komen. Blended learning is goed ontvangen tijdens COVID en wordt geaccepteerd als een formaat dat nu wordt gezien als toegankelijk voor leerlingen die moeite hebben met toegang tot training, bijvoorbeeld vanwege een handicap of zorgtaken, bijvoorbeeld. degenen die afschermden. Blended en digitaal leren brengt flexibiliteit die voorheen niet beschikbaar was – lessen opnemen enz.

Partners

  • KILCOOLEY WOMENS CENTRE / UK (Project Leader)
  • VI One Consultancy / Netherlands
  • SFE CEFEC / Belgium
  • DOMSPAIN / Spain
  • Fundacja Instytut Re-Integracji Spolecznej / Poland
  • G.G. EUROSUCCESS CONSULTING LIMITED / Cyprus


Ontwikkelingen

De kick-off meeting van het project vond online plaats op 27 september 2021. De partners uit het VK, Polen, België, Cyprus, Spanje en Nederland waren erg enthousiast om elkaar te ontmoeten en de eerste stappen voor de projectimplementatie te bespreken.

De 2e online bijeenkomst van partners, van 29 oktober 2021, was gewijd aan het bespreken van de IO1- Een gemeenschappelijk profiel van docenten opstellen en evalueren.

Tijdens de online projectbijeenkomst van december bespraken de partners de resultaten van de vragenlijst die voor de trainers was ontwikkeld. De volgende stappen zijn het opbouwen van het gemeenschappelijke profiel van de digitale trainer/tutor en de modules voor de toekomstige TOT. De partners planden onze persoonlijke ontmoeting begin 2022.

Meer informatie over IDream Project is te vinden op de Project Facebook page.

The content of this document represents the views of the author onlyand is his/her responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission or anyother body of the European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for use that may be made of the information.