Let her In: 2023 Project Club in Athene

We woonden de Let Her In’s 2023 Project Club bij, georganiseerd door MYARTIST in Athene.

Hier is een samenvatting van onze reis!

Dag 1

In een pittoresk gebouw in het centrum van Athene brachten de verenigingsleden een meer dan productieve dag door. Ze brainstormden over de identiteit van het netwerk, namen deel aan workshops over Erasmus+ en presenteerden hun ideeën met een gemeenschappelijk doel: sterke partnerschappen creëren die gericht zijn op sociale verandering. Wat is een betere manier om de dag af te sluiten dan met een evenement dat laat zien wat we sinds dag hebben bereikt een.

Het Helleense Numismatisch Museum van Athene bood ons zijn elegante locatie en we hadden de gelegenheid om onze successen te vieren terwijl we ons de toekomst voorstelden. We willen iedereen bedanken die aanwezig was, vooral de directeur van het museum, Dr. George Kakavas, voor de prachtige evenement dat hij had gepland en de magische optredens die een perfecte avond voor ons netwerk afrondden.

We hadden ook de gelegenheid om de situatie van vrouwenrechten en gendergeweld in Griekenland te evalueren samen met Jenny Krithara, de schrijfster van de bestseller “Ik ben een vrouw, daarom vermoord je me” en Aspasia Theofilou | Ασπασία Θεοφίλου mede-oprichter van Strong me.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk diner van de netwerkleden die feest vierden.

Dag 2

Met extra enthousiasme zijn we aan de procedure begonnen. Projectideeën die verschillende uitdagingen op het gebied van onderwijs, gendermainstreaming, duurzaamheid en inclusiviteit aanpakken, waren al gepresenteerd en er stonden er nog meer op het punt gedeeld te worden. Terwijl we deze tekst schrijven, worden partnerschappen gecreëerd en verrijkt, en de leden van het Let Her In-netwerk ontwerpen de volgende stappen om hun doelen te realiseren. Maar dit netwerk gaat niet alleen over het verwezenlijken van ideeën. Het gaat ook om het delen van ideeën die onze samenleving veranderen. Leden deelden hun lopende of voltooide projecten en verspreidden de resultaten en de mogelijkheden om ze te exploiteren. Want zoals we graag zeggen #DisseminationMatters.

Last but not least, als netwerk gericht op sociale verandering, hebben we besloten om een vzw te steunen die actief is op het gebied van dakloosheid. Met Emfasis Foundation hebben we Survival Kits gemaakt (zakjes met hygiëneproducten) die de straathoekwerkers zullen uitdelen aan de daklozen in Athene. Tijdens deze activiteit bespraken we de verschillende vormen van kwetsbaarheid, straathoekwerk en wat ‘opluchting en empowerment’ betekent.

De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center en de National Library of Greece (SNFCC).

Dat was slechts een glimp van wat er is gebeurd en wat er binnenkort gaat gebeuren. Zoals je je kunt voorstellen, hoor je binnenkort meer van ons, dus vergeet niet om te blijven.